Orecchiette s ančovičkami a brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 26 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 403.8 mg
- Vláknina 17752.2 mg
- Vitamín A 17752.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičky brokolice rozlámeme na malé kousky, větší část stonků odkrojíme. Můžeme je oloupat a nakrájet na plátky. Růžičky a stonky brokolice vložíme na 2 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou, poté propláchneme pod studenou tekoucí vodou a nechápe okapat.
-
2
Do pánve vložíme lněná semínka, za stálého míchání smažíme 2 minuty, až jsou semínka lehce opražená a zlatavá. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
-
3
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
-
4
Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme červenou cibuli rozkrájenou na tenké plátky. Často mícháme a smažíme 5 minut, až je cibule měkká. Poté vložíme utřený česnek a ančovičky s olejem. Často mícháme a smažíme 2 minuty, až se ančovičky rozpadnou a vytvoří jemnou pastu. Přidáme brokolici, opepříme a mícháme 2 minuty, až se brokolice prohřeje. Ochutnáme a dokořeníme.
-
5
Na hotové těstoviny nasypeme brokolici a nastrouhaný sýr parmezán, promícháme. Posypeme lněnými semínky a ihned podáváme.