Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Ananas
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr krupice
  • 600 g Telecí kýta
  • 5 g Zázvor celý
  • 20 g Kari pasta
  • 10 g Omáčka rybí
  • 40 g Olej arašídový (podzemnicový)
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Limetka
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 889.4 mg
  • Vláknina 524 mg
  • Vitamín A 524 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na 4 plátky a potřeme je sójovou omáčkou, čerstvým zázvorem a najemno nasekaným česnekem.

  • 2

    Ananas oloupeme a rovněž rozkrájíme na 4 plátky. Rozehřejeme kari a rozmícháme dohladka s trochou kokosového mléka. Přidáme zbývající mléko a za stálého míchání necháme 10 minut probublávat na mírném plameni. Ochutíme limetovou šťávou, špetkou cukru a rybí omáčkou. Plátky ananasu opečeme na másle z obou stran dozlatova a posypeme je cukrem. Glazujeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 5 minut.

  • 3

    Telecí maso opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na plátky položíme ananas a přelijeme ostrou kokosovou omáčkou.

Komentáře k receptu