Salát z ravioli a račího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Těstoviny Ravioli
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rak říční
  • 10 g Sůl
  • 200 g Roketa
  • 1 g Kopr čerstvý
  • 200 g Hrášek mražený
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Sherry brandy
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1485 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 226.3 mg
  • Draslík 665.8 mg
  • Vláknina 13133 mg
  • Vitamín A 13133 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ravioli vsypeme do vroucí osolené vody a dle návodou uvaříme.

  • 2

    Na másle orestujeme nastrouhanou mrkev s na kostičky nakrájenou cuketou. Jakmile zelenina pustí vodu, přiklopíme ji policí a 5 minut dusíme. Po 5 minutách ke směsi cukety a mrkve přimícháme nasekanou roketu, hrášek a uvařené račí maso. Vše zalijeme smetanou. Poté dusíme dalších 5 minut. Hotovou omáčku dle chuti osolíme, opepříme a zalejeme sherry brandy. Nakonec do omáčky přidáme kopr.

  • 3

    Omáčku servírujeme s uvařenými ravioli.

Komentáře k receptu