Benátská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 30 g Špenát listový čerstvý
  • 10 g Jíška instantní
  • 15 g Estragon
  • 15 g Kerblík
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 300 ml Ocet vinný
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 36.9 mg
  • Draslík 726.2 mg
  • Vláknina 2672.3 mg
  • Vitamín A 2672.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vinný ocet, přisypeme pokrájenou šalotku a kerblík, přidáme lžičku másla a opepříme. Vaříme asi 10 minut, až se přibližně polovina tekutiny odpaří. Podlijeme oběma vývary, zahustíme jíškou a povaříme dalších 10 minut. Hotovou omáčku přecedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 100 gramů másla, posekané špenátové listy, lžičku jemně pokrájeného estragonu a kerblíku. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu