Benátská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 28 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 36.9 mg
- Draslík 726.2 mg
- Vláknina 2672.3 mg
- Vitamín A 2672.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vinný ocet, přisypeme pokrájenou šalotku a kerblík, přidáme lžičku másla a opepříme. Vaříme asi 10 minut, až se přibližně polovina tekutiny odpaří. Podlijeme oběma vývary, zahustíme jíškou a povaříme dalších 10 minut. Hotovou omáčku přecedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 100 gramů másla, posekané špenátové listy, lžičku jemně pokrájeného estragonu a kerblíku. Podle chuti osolíme a opepříme.