Pikantní francouzská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 10 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 10.1 mg
- Draslík 512.5 mg
- Vláknina 1832 mg
- Vitamín A 1832 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme ocet a vaříme asi 10 minut, aby se část tekutiny odpařila. Šalotku nasekáme najemno a spolu s máslem přidáme do octa. Přilijeme oba vývary a přivedeme znovu k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut. Do odstavené omáčky vmícháme nadrobno nakrájené kyselé okurky, posekanou petrželku a estragon.