Pikantní francouzská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Jíška instantní
  • 10 g Estragon
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Ocet vinný
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Okurky
  • 2 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 10.1 mg
  • Draslík 512.5 mg
  • Vláknina 1832 mg
  • Vitamín A 1832 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme ocet a vaříme asi 10 minut, aby se část tekutiny odpařila. Šalotku nasekáme najemno a spolu s máslem přidáme do octa. Přilijeme oba vývary a přivedeme znovu k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut. Do odstavené omáčky vmícháme nadrobno nakrájené kyselé okurky, posekanou petrželku a estragon.

Komentáře k receptu