Hořčičná omáčka s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šalotka
  • 0.0625 l Víno bílé
  • 0.5 l Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 94.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nasekanou šalotku osmahneme na másle. Přidáme cukr a pražíme, dokud nedostane světle hnědou barvu.

  • 2

    Přilijeme bílé víno, přimícháme hořčici a dolijeme hnědou omáčkou. Vše povaříme 10 minut.

Komentáře k receptu