Omáčka hořčicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 31 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 40.6 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolku rozpustíme 80 g másla, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme cukr, sůl, hořčici, ocet a na mírném ohni vaříme hodinu.
-
2
Mimo plotnu po kouskách zašleháme zbývajících 60 g másla. Dál nevaříme.