Omáčka hořčicová

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 40.6 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolku rozpustíme 80 g másla, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme cukr, sůl, hořčici, ocet a na mírném ohni vaříme hodinu.

  • 2

    Mimo plotnu po kouskách zašleháme zbývajících 60 g másla. Dál nevaříme.

Komentáře k receptu