Remuláda s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Okurky nakládané
  • 250 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 964 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 1210 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 580.7 mg
  • Draslík 568.1 mg
  • Vláknina 8668.9 mg
  • Vitamín A 8668.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 86.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve najemno nakrájíme cibuli a celer, poté rozdrtíme celý pepř v hmoždíři. Cibuli, celer, nadrcený pepř, bobkový list a 200ml vína dáme vařit.

  • 2

    Vaříme dokud se neodpaří polovina směsi. Poté směs přecedíme přes síto a odložíme.

  • 3

    V malém hrnci rozpustíme máslo. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, zbylé víno, odloženou směs a hořčici, nešleháme moc dlouho, mohl by se nám srazit žloutek.

  • 4

    Vyndáme z lázně a za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo. Nakonec jemně vmícháme nasekané okurky, petržel, pažitku, kapary, sardel, sůl a cayenský pepř. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu