Remuláda s cibulí
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 150 g Okurky nakládané
- 250 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 polévková lžíce Sardelová pasta
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 964 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 79 g
- Sodík 1210 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 580.7 mg
- Draslík 568.1 mg
- Vláknina 8668.9 mg
- Vitamín A 8668.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 86.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve najemno nakrájíme cibuli a celer, poté rozdrtíme celý pepř v hmoždíři. Cibuli, celer, nadrcený pepř, bobkový list a 200ml vína dáme vařit.
-
2
Vaříme dokud se neodpaří polovina směsi. Poté směs přecedíme přes síto a odložíme.
-
3
V malém hrnci rozpustíme máslo. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, zbylé víno, odloženou směs a hořčici, nešleháme moc dlouho, mohl by se nám srazit žloutek.
-
4
Vyndáme z lázně a za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo. Nakonec jemně vmícháme nasekané okurky, petržel, pažitku, kapary, sardel, sůl a cayenský pepř. Ihned servírujeme.