Omáčka Grand Veneur
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 180 ml Vývar zeleninový
- 250 ml Víno portské
- 4 ks Cibulka jarní
- 10 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Džem brusinkový
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 10 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 13.8 mg
- Draslík 1443.6 mg
- Vláknina 54785.8 mg
- Vitamín A 54785.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme.
-
2
V kastrůlku prohřejeme portské víno, přidáme brandy, kuličky pepře a jarní cibulku, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nesvaří na polovinu.
-
3
Potom přilijeme zahuštěný zeleninový vývar, smetanu a ještě 10 minut povaříme. Nakonec do omáčky zašleháme brusinkový džem, máslo, worcester, osolíme a opepříme. Ihned servírujeme.