Pappardelle s omáčkou z králíka
Suroviny
- 15 g Houby sušené
- 25 g Máslo čerstvé
- 40 g Slanina vepřová
- 250 g Králičí maso
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 g Těstoviny Pappardelle
- 175 ml Voda pitná
- 15 ml Olej olivový
- 90 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 61 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 49.9 mg
- Draslík 505 mg
- Vláknina 8266.5 mg
- Vitamín A 8266.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby dáme do misky, přilijeme teplou vodu a necháme 20 minut máčet. Zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Bobkové listy mírně natrhneme, aby pustily více chuti.
-
2
V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začíná pěnit, vložíme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, slaninu a petržel. Smažíme 5 minut.
-
3
Přidáme králičí maso a smažíme po obou stranách 4 minuty. Přilijeme víno a krátce povaříme, aby se omáčka mírně vyvařila. Poté přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Houby slijeme a vodu, ve které se máčely, přilijeme do omáčky. Houby rozkrájíme a vložíme spolu s bobkovými listy do pánve. Dle chuti opepříme a osolíme. Dobře zamícháme, přikryjeme pánev a dusíme 40 minut, až je králičí maso měkké. Občas zamícháme.
-
4
Pánev odstavíme z ohně a králičí maso vyjmeme a nakrájíme ho na jednotlivá sousta. Maso vrátíme do omáčky, ochutnáme a dle potřeby dosolíme a dopepříme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím omáčku znovu ohřejeme. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenou petrželí.