Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám
Suroviny
- 500 g Celer řapíkatý
- 200 g Fenykl sladký - hlíza
- 200 g Cuketa
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Petržel - nať
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Kapary
- 150 g Mrkev kořen
- 100 g Sardelová pasta
- 30 g Česnek
- 100 ml Olej olivový
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 40 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 856.5 mg
- Vláknina 12315 mg
- Vitamín A 12315 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer omyjeme, mrkev oloupeme, papriku rozpůlíme a odstraníme semeníky. Fenykl rozpůlíme a vykrojíme košťál. Celer, mrkev, papriku, fenykl a cukety nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm, zabalíme do vlhké utěrky a odložíme do chladu.
-
2
Jemně nasekáme sardelky, česnek a kapary. Rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a česnek na něm osmažíme do sklovita. Přidáme sardelky a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Před podáváním vmícháme zbývající olivový olej, kapary a máslo, necháme krátce povařit. Hustou bílou omáčku zjemníme nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí a podáváme k zelenině.