Cumberlandská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 3 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1518.5 mg
- Vláknina 57185.8 mg
- Vitamín A 57185.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme a jemně nakrájíme. Vsypeme do červeného a portského vína, přidáme rybíz a vše přivedeme k varu. Přidáme bobkový list a podrcený pepř, víno necháme svařit na polovinu. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou sloupeme tenké proužky kůry a poté z něj vymačkáme šťávu. Víno s kořením a pomerančovou šťávou scedíme, přidáme čajovou lžičku worcesterské omáčky, ocet, pomerančovou kůru, vše vaříme na středním plameni bez pokličky asi 15-20 minut.