Omáčka z oliv a estragonu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 176.3 mg
- Vláknina 3815 mg
- Vitamín A 3815 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle orestujeme cibulku a nasekané vypeckované olivy. Do orestované směsi z cibulky a oliv nalijeme vermut a rybí vývar. Poté přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří.
-
2
Mezitím spaříme rajče, sloupneme z něj slupku. Takto připravené rajče nakrájíme na kostičky. Ty přidáme spolu s estragonem do mírně zhoustlé tekutiny. Opět přivedeme k varu. Celou omáčku zahustíme beárnskou omáčkou. Nakonec přimícháme citronovou šťávu. Dle chuti přidáme sůl a pepř.