Námořnická omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1840 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 394.2 mg
- Draslík 631.1 mg
- Vláknina 2426 mg
- Vitamín A 2426 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme očištěné, drobně nakrájené žampiony a podusíme.
-
2
Potom vše zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme rybím vývarem. Podle chuti osolíme a krátce povaříme.
-
3
Hotovou omáčku zjemníme žloutkem.