Medvědí pracny kakaové
Suroviny
- 200 g Ořechy vlašské
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 130 g Cukr moučkový
- 150 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr moučkový
- 20 g Cukr vanilka
- 2 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 26 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 99.8 mg
- Vláknina 4195.1 mg
- Vitamín A 4195.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ořechy pomeleme do misky, přidáme cukr, mouku, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, hřebíček, kakao, skořici. Vložíme ještě na kostky nakrájené máslo, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 60 minut odpočinout.
-
2
Z těsta bereme potřebné množství těsta a vtlačujeme ho do nevymazaných formiček. Skládáme na suchý plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních přibližně 8 - 10 minut.
-
3
Po upečení vytáhneme z trouby, necháme v klidu 1 minutu, poté lehce vyklopíme z formiček.
-
4
Nakonec pracny obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.