Polévka s vepřovým masem a kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřová plec
  • 200 g Kroupy ječné
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.6 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Hříbky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 59.1 mg
  • Draslík 378.4 mg
  • Vláknina 12707 mg
  • Vitamín A 12707 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy dobře promyjeme, dáme do do misky s 2 dl vody a necháme je namočené minimálně 30 minut. Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je též do 2 dl vody.

  • 2

    Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Očistíme velkou cibuli a nakrájíme ji na kostky. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme maso, které orestujeme dozlatova, ochutíme ho solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a přilijeme vodu. Přidáme kroupy, hříbky, majoránku, bobkový list, nové koření a pomalu polévku vaříme minimálně 60-80 minut. Když je maso i kroupy měkké, přimícháme rozetřený stroužek česneku a dochutíme solí. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do polévky těsně před podáváním.

Komentáře k receptu