Hovězí maso na pivě
Suroviny
- 500 g Hovězí kližka
- 250 g Cibule
- 300 g Kečup
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 13 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 136.5 mg
- Vláknina 2853.8 mg
- Vitamín A 2853.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na kostky maso, na oleji orestujeme, přidáme nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Osmahneme, zalijeme 0.25l piva, přidáme půl lahve kečupu, feferonky, mletou papriku, sójovou omáčku a osolíme a opepříme. Dusíme do změkknutí masa.
-
2
Vyjmeme feferonky, přidáme zbytek kečupu a podle hustoty dolijeme pivem.