Dušené jehněčí s čili omáčkou
Suroviny
- 400 g Brambory
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 8 ks Chilli paprička sušená
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Jehněčí maso
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 24 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 1036.1 mg
- Vláknina 26676.5 mg
- Vitamín A 26676.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1588 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čili papričky nalámeme, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme 30 minut máčet, pak obsah mísy vlijeme do mixéru, přidáme česnek, hřebíček, skořici a pepř a rozmixujeme na hladkou pastu.
-
2
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme kostky jehněčího ramínka a smažíme, až zhnědnou.
-
3
Na maso dáme bramborové plátky, osolíme, zakryjeme a vaříme 10 minut na středním ohni.
-
4
Přelijeme směsí čili omáčky a promícháme. Znovu zakryjeme a vaříme asi 60 minut na mírném plameni doměkka.