Pistáciové frappé s rýžovými tyčinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 10 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 4.7 mg
- Draslík 65.1 mg
- Vláknina 2950 mg
- Vitamín A 2950 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme rozdrobené droždí, 40ml mléka, 80ml vody, špetku soli a vypracujeme měkké, pružné těsto.
-
2
Z těsta vytvarujeme kouli, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
-
3
Poté vyklopíme těsto na vál a nakrájíme na cca 15-18 dílků. Z každého vytvarujeme váleček.
-
4
Tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme cukrem a pečeme 8min v troubě předehřáté na 190C.
-
5
Mezitím připravíme frapé. V mixéru rozmixujeme zmrzlinu, zbytek mléka a cca 15kostek rozdrceného ledu.
-
6
Frapé rozlijeme do sklenic, dozdobíme čerstvým ovocem a podáváme s rýžovými tyčinkami.