Ovoce naložené v rumu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 0 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 183.3 mg
- Vláknina 5800 mg
- Vitamín A 5800 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 443.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovoce umyjeme, zbavíme pecek a stopek, dáme do speciálního hliněného hrnce. Přisypeme cukr a zalijeme rumem, aby ovoce bylo zcela ponořené. Ovoce musíme udržet pod hladinou, takže použijeme plastovou mřížku. Hrnec přikryjeme potravinářskou fólií a přiklopíme pokličkou. Necháme minimálně 14 dní odstát.