Ovoce naložené v rumu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 100 g Maliny
  • 100 g Meruňky
  • 100 g Třešně
  • 200 g Cukr krupice
  • 1 l Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 183.3 mg
  • Vláknina 5800 mg
  • Vitamín A 5800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 443.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce umyjeme, zbavíme pecek a stopek, dáme do speciálního hliněného hrnce. Přisypeme cukr a zalijeme rumem, aby ovoce bylo zcela ponořené. Ovoce musíme udržet pod hladinou, takže použijeme plastovou mřížku. Hrnec přikryjeme potravinářskou fólií a přiklopíme pokličkou. Necháme minimálně 14 dní odstát.

Komentáře k receptu