Osvěžující slaná sangria

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 100 g Cukr moučkový
  • 3 ks Okurky
  • 2 ks Limetka
  • 6 ks Ředkvička
  • 4 ks Chřest bílý
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Papaya
  • 1 l Džus brusinkový
  • 0.25 l Sodovka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 712.5 mg
  • Vláknina 12412.5 mg
  • Vitamín A 12412.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.7 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nastrouháme ředkvičky na hrubém struhadle a posypeme cukrem.

  • 2

    Připravíme si džbán, ve kterém budeme nápoj podávat, okraje omočíme v citronové šťávě a obalíme v sladkých ředkvičkách.

  • 3

    Nádobu naplníme do tří čtvrtin podélně rozpůlenými okurkami, rozpůlenými jahodami, oloupanou a nakrájenou papájou bez semínek, rozkrojenými limetami a zalijeme brusinkovým džusem. Dolijeme sodovkou.

  • 4

    Z celeru a chřestu vytvoříme škrabkou hobliny a dozdobíme jimi džbán.

  • 5

    Sangrii podáváme ledově vychlazenou.

Komentáře k receptu