Osvěžující slaná sangria
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 1 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 712.5 mg
- Vláknina 12412.5 mg
- Vitamín A 12412.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 142.7 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve nastrouháme ředkvičky na hrubém struhadle a posypeme cukrem.
-
2
Připravíme si džbán, ve kterém budeme nápoj podávat, okraje omočíme v citronové šťávě a obalíme v sladkých ředkvičkách.
-
3
Nádobu naplníme do tří čtvrtin podélně rozpůlenými okurkami, rozpůlenými jahodami, oloupanou a nakrájenou papájou bez semínek, rozkrojenými limetami a zalijeme brusinkovým džusem. Dolijeme sodovkou.
-
4
Z celeru a chřestu vytvoříme škrabkou hobliny a dozdobíme jimi džbán.
-
5
Sangrii podáváme ledově vychlazenou.