Hořící pálenka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Passata (drcená rajčata)
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 12 polévková lžíce Grappa
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 5.5 mg
  • Vláknina 2546.9 mg
  • Vitamín A 2546.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hustou omáčku z pasírovaných rajčat, tzv. passatu, limetovou šťávu, nastrouhaný muškátový oříšek, mořskou sůl a mleté chilli ve džbánu dobře promícháme. Přidáme grappu neboli pálenku z vína a dáme na hodinu vychladit.

  • 2

    Vychladíme si i šest koktejlových sklenek, nejlépe na martini, široké, kuželovité. Dále si připravíme dvě misky, do jedné nalijeme vodu a do druhé vsypeme krupicový cukr. Okraj skleničky namočíme ve vodě a pak otiskneme v cukru.

  • 3

    Opatrně, abychom neporušili cukrový okraj, do skleniček nalijeme vychlazenou rajčatovou směs, ozdobíme plátkem limetky a hned podáváme.

Komentáře k receptu