Reveňová bowle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 100 g Cukr krupice
  • 125 ml Voda pitná
  • 750 ml Víno růžové
  • 750 ml Víno šumivé (sekt)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 200.5 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 938.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Reveň oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zalijeme 125 ml vody, zasypeme cukrem a uvedeme do varu. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 2

    Po vychladnutí reveň zalijeme růžovým vínem a vychlazeným sektem.

Komentáře k receptu