Hořící pálenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 0 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 5.5 mg
- Vláknina 2546.9 mg
- Vitamín A 2546.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hustou omáčku z pasírovaných rajčat, tzv. passatu, limetovou šťávu, nastrouhaný muškátový oříšek, mořskou sůl a mleté chilli ve džbánu dobře promícháme. Přidáme grappu neboli pálenku z vína a dáme na hodinu vychladit.
-
2
Vychladíme si i šest koktejlových sklenek, nejlépe na martini, široké, kuželovité. Dále si připravíme dvě misky, do jedné nalijeme vodu a do druhé vsypeme krupicový cukr. Okraj skleničky namočíme ve vodě a pak otiskneme v cukru.
-
3
Opatrně, abychom neporušili cukrový okraj, do skleniček nalijeme vychlazenou rajčatovou směs, ozdobíme plátkem limetky a hned podáváme.