Vaječný grog

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cukr kostkový
  • 1 dl Víno červené
  • 0.1 dl Likér třešňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 159.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené víno prohřejeme s cukrem, až se na povrchu začne tvořit pěna.

  • 2

    Rozmícháme žloutek s griotkou a za stálého šlehání na něj naléváme horké víno.

  • 3

    Grog rozlijeme do sklenic a ihned podáváme.

Komentáře k receptu