Vaječný grog
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 8 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 370.2 mg
- Draslík 159.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené víno prohřejeme s cukrem, až se na povrchu začne tvořit pěna.
-
2
Rozmícháme žloutek s griotkou a za stálého šlehání na něj naléváme horké víno.
-
3
Grog rozlijeme do sklenic a ihned podáváme.