Jehněčí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 44 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 836.8 mg
- Draslík 1233.7 mg
- Vláknina 4129.6 mg
- Vitamín A 4129.6 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme vývar z plecka a soli.
-
2
Jehněčí vnitřnosti očistíme, necháme cca 1min spařit ve vroucí vodě, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
-
3
V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou jarní cibulku a vnitřnosti. Ochutíme solí, pepřem a dusíme cca 5min. Poté přidáme nasekaný kopr, 0,5l vývaru, přivedeme k varu a nasypeme rýži.
-
4
Vejce rozšleháme s citronovou štávou, solí a kapkou vývaru. Jakmile bude rýže hotová, přidáme vaječnou směs, promícháme a ihned podáváme.