Jehněčí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rýže loupaná
  • 500 g Játra jehněčí
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Jehněčí plec
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 836.8 mg
  • Draslík 1233.7 mg
  • Vláknina 4129.6 mg
  • Vitamín A 4129.6 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme vývar z plecka a soli.

  • 2

    Jehněčí vnitřnosti očistíme, necháme cca 1min spařit ve vroucí vodě, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou jarní cibulku a vnitřnosti. Ochutíme solí, pepřem a dusíme cca 5min. Poté přidáme nasekaný kopr, 0,5l vývaru, přivedeme k varu a nasypeme rýži.

  • 4

    Vejce rozšleháme s citronovou štávou, solí a kapkou vývaru. Jakmile bude rýže hotová, přidáme vaječnou směs, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu