Bramborový salát s parmskou šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1693 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 125 g
- Sodík 1580 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 736 mg
- Draslík 3687.2 mg
- Vláknina 43083 mg
- Vitamín A 43083 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.4 mg
- Vitamín E 17.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Necháme uvařit ve vroucí osolené vodě do změknutí. Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a nastrouháme na hrubší kousky. Cibulku a petržel omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky. Šunku nakrájíme na menší nudličky. Majonézu smícháme s hořčicí a citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
2
Pánev rozpálíme s olejem a osmahneme na ní kousky šunky do křupava. Brambory smícháme s cibulkou, petrželí a vejci. Přimícháme opečenou šunku, osolíme a opepříme dle potřeby. Salát na závěr přelijeme připraveným dresinkem.