Bramborový salát s parmskou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 6 g Petržel - nať
  • 100 g Šunka parmská
  • 90 g Cibulka jarní
  • 130 g Majonéza
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1693 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 1580 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 736 mg
  • Draslík 3687.2 mg
  • Vláknina 43083 mg
  • Vitamín A 43083 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.4 mg
  • Vitamín E 17.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Necháme uvařit ve vroucí osolené vodě do změknutí. Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a nastrouháme na hrubší kousky. Cibulku a petržel omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky. Šunku nakrájíme na menší nudličky. Majonézu smícháme s hořčicí a citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Pánev rozpálíme s olejem a osmahneme na ní kousky šunky do křupava. Brambory smícháme s cibulkou, petrželí a vejci. Přimícháme opečenou šunku, osolíme a opepříme dle potřeby. Salát na závěr přelijeme připraveným dresinkem.

Komentáře k receptu