Bramborový salát s bílým jogurtem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Okurky nakládané
  • 300 g Šunka drůbeží
  • 250 g Jogurt bílý
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 942 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1241.8 mg
  • Vláknina 20867.6 mg
  • Vitamín A 20867.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si na bramborový salát připravíme brambory, ty důkladně omyjeme a se slupkou dáme vařit do neosolené vody zhruba na 20 - 25 minut.

  • 2

    Ve zbylé, lehce osolené vodě, dáme vařit očištěnou a oloupanou mrkev. Mrkev vaříme zhruba 10 minut doměkka.

  • 3

    Když máme mrkev i brambory uvařené, scedíme vodu a necháme na chladném místě vychladnout.

  • 4

    Do velké mísy na malé kostičky nakrájíme šunku, vychlazené brambory a mrkev. Nakonec do salátu nastrouháme okurky a přidáme bílý jogurt, osolíme a opepříme.

  • 5

    Bramborový salát zlehka, ale důkladně promícháme.

  • 6

    Servírujeme vychlazený.

Komentáře k receptu