Marinované a smažené sépie

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sépie
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 cl Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 251.8 mg
  • Vláknina 1379.5 mg
  • Vitamín A 1379.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie očistíme a vložíme do nálevu z sherry, citronové šťávy, worcesterové omáčky a tabaska. Necháme 1 hodinu v nálevu marinovat.

  • 2

    Do mouky přidáme pepř a potom v mouce obalíme okapané marinované sépie.

  • 3

    V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj sépie. Smažíme 4 minuty.

  • 4

    Potom sépie vyndáme a necháme na papíru okapat přebytečný olej.

  • 5

    Osolíme a ke každé porci přidáme osminku citronu.

Komentáře k receptu