Sépiový salát se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 8 g
- Sodík 997 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1094.1 mg
- Vláknina 9427.5 mg
- Vitamín A 9427.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Kuchyňsky připravené sépie nakrájíme na kroužky a ve středně horkém oleji je osmahneme. Olej nesmí být příliš horký, jinak sépie ztuhnou. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, přidáme kroužky cibule, krátce osmahneme, přilijeme ocet a hrnec odstavíme.
-
2
Přidáme květák a brokolici a vše necháme přikryté poklicí stranou. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužninu nakrájíme na kostičky a vmícháme do hrnce. Osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.
-
3
Přikryjeme a na 2 hodiny odstavíme. Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželí.