Okoun v páře
Suroviny
- 250 g Okurka salátová
- 20 g Cukr třtinový
- 5 g Sůl
- 500 g Okoun - filety
- 250 g Mrkev kořen
- 250 g Mušle slávky
- 100 ml Ocet jablečný
- 300 ml Vývar zeleninový
- 60 ml Šťáva zázvorová
- 60 ml Víno rýžové čínské
- 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 60 ml Olej sezamový
- 8 ks Bambusové listy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1024 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 18.9 mg
- Draslík 421.1 mg
- Vláknina 5737.5 mg
- Vitamín A 5737.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme sezamový olej a restujeme přibližně 6 minut oloupanou mrkev i okurku, pokrájené na kolečka. Necháme okapat a uchováme v teple.
-
2
Arašídový olej, rýžové víno a zázvorovou šťávu smícháme v míse, do této marinády na 5 minut ponoříme kousky masa z okouna.
-
3
Ve woku smícháme zeleninový vývar s octem, cukrem a solí, následně přivedeme k varu. Bambusové košíky vyložíme bambusovými listy, které předtím opláchneme horkou vodou. Na dno košíku rozložíme orestovanou zeleninu, na zeleninu rybí maso i s marinádou a konzervované mušle, které jsme nechali okapat, nakonec vše zakryjeme bambusovými listy. Košík vložíme do woku s vývarem a zakryté 15 minut dusíme v páře.