Okoun v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 61 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Okurka salátová
  • 20 g Cukr třtinový
  • 5 g Sůl
  • 500 g Okoun - filety
  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Mušle slávky
  • 100 ml Ocet jablečný
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 60 ml Šťáva zázvorová
  • 60 ml Víno rýžové čínské
  • 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 60 ml Olej sezamový
  • 8 ks Bambusové listy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1024 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 18.9 mg
  • Draslík 421.1 mg
  • Vláknina 5737.5 mg
  • Vitamín A 5737.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme sezamový olej a restujeme přibližně 6 minut oloupanou mrkev i okurku, pokrájené na kolečka. Necháme okapat a uchováme v teple.

  • 2

    Arašídový olej, rýžové víno a zázvorovou šťávu smícháme v míse, do této marinády na 5 minut ponoříme kousky masa z okouna.

  • 3

    Ve woku smícháme zeleninový vývar s octem, cukrem a solí, následně přivedeme k varu. Bambusové košíky vyložíme bambusovými listy, které předtím opláchneme horkou vodou. Na dno košíku rozložíme orestovanou zeleninu, na zeleninu rybí maso i s marinádou a konzervované mušle, které jsme nechali okapat, nakonec vše zakryjeme bambusovými listy. Košík vložíme do woku s vývarem a zakryté 15 minut dusíme v páře.

Komentáře k receptu