Pikantní restované krevety na česneku s citrónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 7 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 130.6 mg
- Vláknina 5670 mg
- Vitamín A 5670 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké syrové a nevyloupané krevety (bez hlav) omyjeme a osušíme.
-
2
Z omytého, osušeného (chemicky neošetřeného) citrónu nastrouháme kůru a odložíme ji do misky. Citrón rozkrojíme na dvě poloviny. Lístky petrželové omyté natě pokrájíme nadrobno. Očištěné stroužky česneku a chilli papričky, které jsme zbavili semínek, posekáme nadrobno.
-
3
Ve velké pánvi dobře rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání 30-60 sekund restujeme česnek s chilli papričkami, pak přidáme krevety a restujeme je 4 minuty - občas je obrátíme. Krevety pak pokapeme šťávou z 1/2 citrónu, posypeme je citrónovou kůrou, petrželkou, vše promícháme a smažíme ještě 1 minutu. Nakonec krevety osolíme a silně dochutíme čerstvě pomletým pepřem.
-
4
Krevety poklademe na talíře, pokapeme je šťávou z druhé poloviny citrónu a servírujeme. Podáváme k nim z toustovače opečené teplé krajíčky bílého chleba.