Milánské rizoto s krevetami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 300 g Rýže Basmati
- 200 g Hrachové lusky
- 1.77 ml Olej olivový
- 200 ml Víno bílé
- 750 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1191 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 610.2 mg
- Vláknina 10137.8 mg
- Vitamín A 10137.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
-
2
Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a vaříme, dokud není rýže poloměkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
-
3
K poloměkké rýži cca pět minut před koncem vaření přidáme krevety a lusky. Vaříme dalších pět minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Na závěr už jen dochutíme solí, pepřem, petrželkou, rozdělíme do talířů a posypeme nastrouhaným parmezánem.