Krevety s estragonovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 463.7 mg
- Vláknina 2850 mg
- Vitamín A 2850 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Estragonový dip: Smícháme zakysanou smetanu, nasekaný estragon, hořčici a citronovou šťávu, dochutíme pepřem a solí.
-
2
Na pánvi si rozehřejeme olej a 2 minuty na něm zprudka smažíme krevety, až zrůžoví. Pánev necháme na prudkém ohni, přilijeme 150 ml vína a vložíme drcený česnek, 3 minuty prudce vaříme, potom přidáme 2 lžíce nasekané petrželové natě.
-
3
Až se víno částečně vyvaří, ztlumíme oheň, vlijeme zbylé víno, dochutíme pepřem a solí. Vaříme velmi zvolna asi 5 minut, až krevety pustí do vína šťávu.
-
4
Krevety polijeme šťávou, v níž se vařily, posypeme zbylou petrželkou natí, ozdobíme citronem a estragonem. Servírujeme teplé, s estragonovým dipem.