Bucatini s mušlemi a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 10 g Citronová kůra
  • 150 g Cibulka jarní
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 250 g Hřebenatka
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Omáčka chilly
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 151.9 mg
  • Draslík 379.3 mg
  • Vláknina 3095 mg
  • Vitamín A 3095 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Na oleji smažíme za stálého míchání při střední teplotě nakrájené jarní cibulky, nasekanou chilli papričku a krevety. Přidáme přepůlené hřebenatky a zprudka je smažíme 1-2 minuty. Směs odstavíme, vmícháme koriandr, citronovou šťávu, chilli omáčku a rybí omáčku.

  • 3

    Těstoviny pokapeme sezamovým olejem, potom přidáme směs s krevetami a lehce promícháme. Zdobíme hoblinkami citronové kůry.

Komentáře k receptu