Koláč s krevetami a uzenou rybou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Sýr smetanový tavený 45%
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 400 g Treska uzená
- 300 ml Mléko polotučné
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 20 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 198.2 mg
- Draslík 251.5 mg
- Vláknina 1819.9 mg
- Vitamín A 1819.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku se špetkou soli, jeden žloutek, máslo nakrájené na kostičky a tři lžíce studené vody. Vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme v chladničce půl hodiny odpočinout.
-
2
Připravíme si vyloupané a očištěné vařené krevety.
-
3
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mléko, do něhož jsme vložili plátky uzené ryby a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách maso opatrně přendáme na mísu a 125 ml mléčného vývaru dáme stranou.
-
4
Z odpočinutého těsta vyválíme placku, kterou vložíme do koláčové formy, kterou jsme vymazali máslem. Těsto překryjeme pečícím papírem, zatížíme keramickými kuličkami a v troubě předehřáté na 200°C pečeme. Po osmi minutách odstraníme papír s kuličkami a koláč pečeme ještě zhruba pět minut.
-
5
Do zchladlého mléka vmícháme sýr, tři ušlehaná vejce, pepř a drobně posekanou pažitku.
-
6
Koláč necháme mírně vychladnout a poté jej naplníme směsí rozebraného rybího masa a krevet. Směs přelijeme připravenou omáčkou a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba půl hodiny.
-
7
Koláč necháme mírně zchladnout, nakrájíme na výseče a podáváme.