Polévka z mořského ďasa
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 120 g Těstoviny konzumní
- 500 g Mušle slávky
- 450 g Mořský ďas
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 0.25 kávová lžička Provensálské koření
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Šafrán
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.56 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 5 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 77.1 mg
- Draslík 745.4 mg
- Vláknina 2531.4 mg
- Vitamín A 2531.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na olivovém oleji v silnostěnném hrnci smažíme zhruba pět minut cibuli pokrájenou na kolečka a česnek na plátky. Poté vlijeme vodu, šafrán, koření, těstoviny (anellini), pokrájená rajčata i s nálevem, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi patnáct minut.
-
2
Do polévky vložíme pokrájené rybí maso, očištěné slávky a krevety, pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi deset minut. Hotovou polévku poznáme podle toho, že se slávky otevřou (neotevřené slávky z polévky vyjmeme a vyhodíme), krevety změní barvu a maso není průsvitné.