Polévka z mořského ďasa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 120 g Těstoviny konzumní
  • 500 g Mušle slávky
  • 450 g Mořský ďas
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 0.25 kávová lžička Provensálské koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 745.4 mg
  • Vláknina 2531.4 mg
  • Vitamín A 2531.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na olivovém oleji v silnostěnném hrnci smažíme zhruba pět minut cibuli pokrájenou na kolečka a česnek na plátky. Poté vlijeme vodu, šafrán, koření, těstoviny (anellini), pokrájená rajčata i s nálevem, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi patnáct minut.

  • 2

    Do polévky vložíme pokrájené rybí maso, očištěné slávky a krevety, pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi deset minut. Hotovou polévku poznáme podle toho, že se slávky otevřou (neotevřené slávky z polévky vyjmeme a vyhodíme), krevety změní barvu a maso není průsvitné.

Komentáře k receptu