Orecchiette s pestem a garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 879 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1066 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 159.6 mg
- Draslík 278.3 mg
- Vláknina 9070 mg
- Vitamín A 9070 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ocásky garnátů oloupeme, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Připravíme pesto. Omyjeme lístky bazalky, osušíme. Oloupeme česnek.
-
2
Do mixéru dáme stroužek česneku a piniová semínka a vše trochu rozmixujeme. Přidáme bazalku a špetku soli. Vše rozmixujeme. Nalijeme do mixéru polovinu oleje a umixujeme hladkou hmotu.
-
3
Směs přendáme do mísy, přidáme oba druhy sýrů a promícháme. Necháme si stranou dvě lžíce oleje a zbytek postupně vmícháme do pesta. Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody. Osolíme a dáme vařit těstoviny.
-
4
Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje. Rozehřejeme a 2-3 minuty na něm smažíme ocásky garnátů. Osolíme a opepříme. Těstoviny al dente scedíme a promícháme s pestem. Všechno promícháme s omáčkou s ocásky garnátů a horké podáváme.