Warning: unlink(/var/www/clients/client0/web2/web/system/storage/cache/cache.catalog.language.1732549411): No such file or directory in /var/www/clients/client0/web2/web/system/library/cache/file.php on line 87 Humr Newburg | Receptarium.cz

Humr Newburg

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 600 g Humr
  • 200 ml Holandská omáčka
  • 4 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 391.5 mg
  • Draslík 447.2 mg
  • Vláknina 37 mg
  • Vitamín A 37 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studené humří maso nakrájíme na šestimilimetrové plátky, které osmahneme na másle po obou stranách, poté je zalijeme 4 lžícemi Madeiry a do sucha povaříme.

  • 2

    Obě půlky humří skořápky naplníme teplými plátky humra, přelijeme holandskou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby, kde je svrchu 10 minut zapečeme.

  • 3

    Podáváme na míse na papírovém ubrousku.

  • 4

    Studený vařený humr [56304]:

  • 5

    Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.

  • 6

    Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a potom slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.

  • 7

    Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).

  • 8

    Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, následně jej dáme chladit do ledničky.

  • 9

    Humra vyjmeme z vývaru, silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Z humra odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř vypereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře.

  • 10

    Nejchutnější maso mají klepeta, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.

  • 11

    Používáme vždy jen živé humry.

Komentáře k receptu