Tagliatelle s hřebenatkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 10 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 229.6 mg
- Vláknina 708.8 mg
- Vitamín A 708.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřebenatky obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepáme. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu pro přípravu těstovin.
-
2
Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme máslo. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kroužky a jemně nakrájenou chilli papričku zbavenou zrníček. Nakonec vložíme polovinu množství pokrájené petržele. Často mícháme a smažíme 2 minuty při mírné teplotě. Přidáme hřebenatky nakrájené na plátky a za stálého míchání smažíme další 2 minuty.
-
3
Do pánve přilijeme koňak a flambujeme. Jakmile plameny pohasnou,přilijeme rybí vývar a dle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a povaříme 3 minuty. Poté pánev přikryjeme poklicí a odstavíme.
-
4
Těstoviny vložíme do hrnce a vaříme dle návodu na obalu. Hotové těstoviny slijeme, přimícháme do omáčky a promícháme. Ihned podáváme posypané zbývající petrželí.