Makarony s hřebenatkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 17 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 183.9 mg
- Draslík 302.4 mg
- Vláknina 570.8 mg
- Vitamín A 570.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme makarony, či jiné těstoviny, až jsou měkké.
-
2
Před koncem varu těstovin, na oleji 1 minutu restujeme pokrájený česnek, poté vsypeme oříšky a restujeme, až zezlátnou. Přidáme vyloupané a pokrájené hřebenatky a krevety a restujeme až změní barvu. Ochutíme pepřem a solí podle chuti.
-
3
Když jsou těstoviny měkké, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce, přidáme krevety s hřebenatkami, ozdobíme posekanými bazalkovými lístky a ihned podáváme.