Garnáti s omáčkou salsa fresca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 g Garnát obecný
  • 150 g Tortilla chips
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tabasco
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 743 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 194.8 mg
  • Draslík 263.8 mg
  • Vláknina 3679.8 mg
  • Vitamín A 3679.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pánev postavíme na venkovní gril nad žhavé uhlíky. Jakmile se zahřeje, dáme do ní salsu a zahříváme, až začne omáčka bublat. Přidáme uvařené a vyloupané garnáty, cca 1min orestujeme a odstavíme.

  • 2

    Do omáčky vmícháme nasekaný koriandr, smetanu, ochutíme solí, pepřem, tabascem a přidáme hrst tortillových chipsů.

  • 3

    Garnáty podáváme teplé, se zbylými chipsy a zakysanou smetanou k namáčení.

Komentáře k receptu