Krabi na karí koření
Suroviny
- 300 g Cibule
- 2000 g Krabí tyčinky
- 10 g Chilli koření mleté
- 150 g Paprikové lusky čerstvé
- 200 g Pórek
- 20 g Glutasol
- 20 g Sůl
- 200 g Solamyl
- 100 g Vaječný bílek slepičí
- 50 g Kari koření
- 100 g Česnek
- 300 ml Olej stolní
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1151 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 514 mg
- Vláknina 5480.7 mg
- Vitamín A 5480.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krabí prsty nakrájíme na větší kousky a promícháme s bílky,škrobem a osolíme. Kousky masa oblanžírujeme v mírně rozehřátém tuku. Přebytečný tuk scedíme.
-
2
V malém množství tuku na pánvičce zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pórek, paprikové lusky a česnek nakrájený na plátky. Zalijeme vývarem a přidáme čili, karí koření, glutasol, přilijeme víno a pokrm osolíme.
-
3
Nakonec vše podusíme a zahustíme máčeným škrobem.