Smažené krevety s mangovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 50 g Cukr krupice
- 27.5 ml Olej rostlinný
- 100 ml Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Mango
- 1 ks Vejce slepičí
- 5 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Máta
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 10 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 113.8 mg
- Draslík 641.7 mg
- Vláknina 2427.6 mg
- Vitamín A 2427.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričky zbavené semínek vložíme do mixéru, přidáme cukr, sůl, přilijeme rybí omáčku a šťávu z limetek. Vše najemno rozmixujeme.
-
2
Mango oloupeme, zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na malé kostičky. K mangu přidáme čerstvé nasekané bylinky, připravenou sladkokyselou omáčku a vše promícháme. Podáváme se smaženými krevetami.
-
3
Loupané krevety krátce marinujeme ve směsi z nasekaného česneku, světlé sójové omáčky, vejce a škrobu. Krevety smažíme zprudka a jen krátce v rozpáleném oleji na pánvi. Ihned podáváme.