Vývar ze slepičích křídel se slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Bylinky sušené svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • 1.5 kg Slepičí křídla
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 46.7 mg
  • Draslík 856 mg
  • Vláknina 2192.3 mg
  • Vitamín A 2192.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu 3l mírně osolené vody. Přidáme očištěná slepičí křidélka, oloupanou cibuli, šalotku a česnek, omytý řapíkatý celer a svazek bylinek. Opepříme a pod pokličkou velmi zvolna vaříme asi 2 hodiny.

  • 2

    Když je vývar hotový, na pánvi zprudka orestujeme slávky, aby se otevřely. Restujeme asi 3 minuty. Vyvařenou šťávu uchováme a přecedíme. Slávky vyloupeme, několik nevyloupaných necháme stranou.

  • 3

    Vyloupané slávky rozdělíme do misek a přelijeme trochou šťávy.

  • 4

    Z vývaru vyjmeme křidélka, vývar přecedíme, přivedeme k varu, osolíme a ještě opepříme. Hotovým vývarem přelijeme slávky, posypeme nasekanou pažitkou, kerblíkem a ozdobíme nevyloupanými slávkami.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu