Krevety se salátem z čočky a pórku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Baby špenát
  • 400 g Čočka sterilovaná
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 8 ks Krevety tygří - loupané
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • 1 polévková lžíce Limetková kůra
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 933 kcal
  • Sacharidy 184 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1532 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 183 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 3085.3 mg
  • Vláknina 92216.8 mg
  • Vitamín A 92216.8 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 191 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kvalitní syrové a vyloupané krevety dobře omyjeme a necháme v sítu odkapat. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na 3-4cm kousky. Z chemicky neošetřené limetky nastrouháme 1 lžíci kůry. Do hrnce s vroucí vodou a sítem (pařáčku) položíme kousky pórku a pod pokličkou je vaříme v páře 6 minut. Pak k pórku přidáme krevety, posypeme je nastrouhanou limetkovou kůrou a společně pod pokličkou vaříme dalších 6 minut.

  • 2

    Konzervovanou čočku scedíme z nálevu a odkapanou ji vyklopíme do mísy. K čočce přidáme lžíci štávy, vymačkané z jedné limetky. Omyjeme listy baby špenátu, snítku čerstvé majoránky a petrželky. Špenátové listy trochu roztrháme prsty a drobné lístky bylinek pokrájíme nadrobno. Vše přidáme k čočce. Směs podle chuti osolíme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem.

  • 3

    Z pařáčku vyjmeme krevety a odložíme je na větší talíř. K čočce přidáme pórek a rozpůlené černé olivy (bez pecek) a znovu vše promícháme.

  • 4

    Čočkový salát rozdělíme na 4 talíře, na salát poklademe uvařené krevety, pokapeme je šťávou, která se vytvořila ze salátu a servírujeme.

Komentáře k receptu