Listový salát s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 600 g Salát hlávkový
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 kávová lžička Olej jedlý parafinový
  • 4 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 595.7 mg
  • Draslík 248.1 mg
  • Vláknina 9163.5 mg
  • Vitamín A 9163.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný salát omyjeme a osušíme.

  • 2

    V salátové míse umícháme zálivku z oleje, octa, soli a pepře. Přidáme salát, natrhané lístky z estragonu a vyloupané krevety. Vše promícháme.

  • 3

    Vejce uvaříme ve vroucí vodě naměkko (asi 5 minut.) Opatrně je oloupeme a položíme na salát.

Komentáře k receptu