Polévka s bílou fazolí cannellini, rajčaty a krevetkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Fazole cannellini
  • 300 g Celer - nať
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.4 l Poctivý zeleninový bujón
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 319.7 mg
  • Vláknina 2197 mg
  • Vitamín A 2197 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci ohřejeme si 1.4l zeleninového bujónu. Odebereme z něj 200ml vývaru, nalijeme ho do mixéru, přidáme polovinu malých bílých konzervovaných fazolí Cannellini (200g), 2 stroužky česneku a směs rozmixujeme na pyré. Omyjeme snítku tymiánu, snítku čerstvé majoránky, drobné lístky otrháme a posekáme.

  • 2

    V dalším hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní celerovou nať a za stálého míchání restujeme zeleninu do zlatohněda. Přidáme konzervovaná rajčata, zbytek fazolí (200g), zalejeme zbylým zeleninovým bujónem (1.2l) a přimícháme fazolové pyré. Polévku dochutíme solí, pepřem, bylinkami a pomalu ji vaříme pod pokličkou 20 minut. Poté přidáme malé uvařené oloupané krevetky, promícháme a vaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Polévku servírujeme hned horkou.

Komentáře k receptu