Polévka s bílou fazolí cannellini, rajčaty a krevetkami
Suroviny
- 400 g Fazole cannellini
- 300 g Celer - nať
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1.4 l Poctivý zeleninový bujón
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 5 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 44.5 mg
- Draslík 319.7 mg
- Vláknina 2197 mg
- Vitamín A 2197 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci ohřejeme si 1.4l zeleninového bujónu. Odebereme z něj 200ml vývaru, nalijeme ho do mixéru, přidáme polovinu malých bílých konzervovaných fazolí Cannellini (200g), 2 stroužky česneku a směs rozmixujeme na pyré. Omyjeme snítku tymiánu, snítku čerstvé majoránky, drobné lístky otrháme a posekáme.
-
2
V dalším hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní celerovou nať a za stálého míchání restujeme zeleninu do zlatohněda. Přidáme konzervovaná rajčata, zbytek fazolí (200g), zalejeme zbylým zeleninovým bujónem (1.2l) a přimícháme fazolové pyré. Polévku dochutíme solí, pepřem, bylinkami a pomalu ji vaříme pod pokličkou 20 minut. Poté přidáme malé uvařené oloupané krevetky, promícháme a vaříme ještě 5 minut.
-
3
Polévku servírujeme hned horkou.