Opékaná treska s paellou a šafránovým olejem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Klobása Chorizo
  • 300 g Rýže
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 1000 g Treska aljašská
  • 90 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 3 ks Šalotka
  • 18 ks Mušle srdcovky
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 147.5 mg
  • Draslík 1147 mg
  • Vláknina 2134.3 mg
  • Vitamín A 2134.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké pánve dáme lžíci olivového oleje. Na něm opečeme šalotku a česnek nakrájené na jemno a klobásu nakrájenou na plátky. Opékáme asi 8 minut.

  • 2

    Poté přidáme papriku a za stálého míchání opékáme tak 3 minuty.

  • 3

    Poté přidáme rýži a pořádně zamícháme.

  • 4

    Zalijeme 600 ml vývaru a přiklopíme. Vaříme 15 minut.

  • 5

    Poté vaříme ještě 10 minut bez pokličky a poté necháme vychladnout. Tuto přípravu rýže si můžeme udělat klidně den předem.

  • 6

    Do 70 ml oleje zašleháme šťávu z poloviny citronu a zahřejeme. Přidáme šafrán a chvíli ohříváme. Poté odstavíme a necháme zhládnout. Připravili jsme si tak šafránový olivový olej, který můžeme také připravit den předem.

  • 7

    Filety tresky osolíme a opepříme. Smažíme ji v pánvi nejprve kůží dolů asi 4 minuty, poté otočíme, zakápneme šťávou z citronu a opékáme 3 minuty.

  • 8

    Paellu dáme do hrnce, přidáme zbylý vývar a prohřejeme. Poté přidáme lžíci másla, krevety a uvařené mušle. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

  • 9

    Paellu rozdělíme na talíře, přidáme filetu tresky, zakápneme šafránovým olejem a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu