Salát Ceviche
Suroviny
- 200 g rybí filé
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5 ks Limetka
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule
- 2 ks paprička jalapenos
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Koriandr
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 2 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 225 mg
- Vláknina 5647.3 mg
- Vitamín A 5647.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé nakrájíme na kousky a spolu s krevetami naložíme přes noc do šťávy z limetek.
-
2
Rajče a papriku nakrájíme na kostičky. Cibuli na měsíčky. Přidáme bylinky, koření a nasekané chilli papričky. Přidáme také naložené maso.
-
3
Zalijeme vinným octem a podáváme.